Предговор

Харесвам идеализма, има сериозно място в живота на един народ. Но тук ще пишем повече за сегашните политика и общество, т.е. по-реалистично. Може понякога да съм на ръба на възпитанието, но и глупостта, на огромна част от теб, народе, прекрачи смело границите. Основна тема тук ще е именно тая глупост и политическа неграмотност, която изгони доста от твоите деца, уби други от тях, трети държи в мизерия. Всъщност вярвам, че именно ти, имаш основна отговорност за мястото, в което се намираме. Народ е хубава дума, `кофтито е, че си далече от това да си стабилно общество. Това е страница, в която ще се опитваме да изкараме грешните стереотипи, но без излишните огорчение и безнадежност.

понеделник, 18 юни 2012 г.

Найденова и Бареков не са прецеденти

Отношението на Диана Найденова към българин, който е поканен в предаване на БТВ беше абсурдно.
   Водещата по един евтин начин се опита да обвини и да маргинализира граждани упражняващи няколко конституционни права.

 Протестът е бил законен. Органите на реда имат отговорност да пазят реда, а не организаторите на протест. Скоро ще се разбере дали е имало непозволени действия на протестиращ или на журналист от БТВ.

 Но за средноинтелигентния вменяем човек е очевидно, че при протест на площада, действията на един от протестиращите не могат да бъдат отговорност на останалите, нито на организаторите на протеста. Освен, при организирано нападение. Каквото в случая няма, а е на лице свада между провокиран протестиращ и журналист на БТВ.

 Тъкмо обратното - действията на една журналистка могат да покажат отношението на цяла медия, на група от медии към българите. Арогантност, цинизъм, незаинтересованост, манипулация, евтина и очевидна пропаганда, информационно затъмнение, защита на интереси...какво още може да допълни описанието на "националните" медии...

Няма коментари:

Публикуване на коментар